Maag darm adviesgesprek

Bespreek tijdens dit gesprek met onze maag-darmadviseur welke aanpak jij nodig hebt om je buikpijn, maag en darmklachten te verminderen.

Heb jij last van maag of darmklachten en vind je het lastig om hier grip op te krijgen? Vraag dan een maag-darmadviesgesprek aan!

Wat een goede stap dat je besloten hebt om hulp in te schakelen om je maag-darmklachten te verminderen. Misschien heb je geen idee waar je moet beginnen en heb je al van alles geprobeerd. Of heb je pas geleden de diagnose prikkelbare darm syndroom gekregen. Vanwege de ruime keuzes in behandelingen, therapieën en middelen zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Onze maag-darm-adviseur helpt je tijdens dit gesprek om een weloverwogen keuze te maken voor een middeltje, dieet of behandeling die past bij jou. Zo voorkom je dat je jarenlang op het verkeerde spoor zit, voor niets een moeilijk dieet volgt of onnodig vervelende onderzoeken doet.

Maag-darmadviseur Janna Koopman: Deskundig advies bij maag- en darmklachten - diëtist en ervaringsdeskundige

Hoe werkt het?

Ieder mens met een prikkelbare maag of darm is anders. Daarom is er ook een persoonlijke aanpak nodig afgestemd op jouw behoeftes. Onze maag-darmadviseur kent een groot netwerk van maag-darm-lever-artsen, huisartsen, coaches, therapeuten en diëtisten die mensen helpen om hun maag en darmklachten te verminderen. Zij heeft doordat ze zelf een prikkelbare darm heeft ook persoonlijke ervaring met verschillende vormen van diëten en therapieën en is bekend met diverse middeltjes, medicijnen en supplementen. Daarnaast is zij ook prikkelbare darm coach en diëtist. Hierdoor kan ze je goed adviseren over wat jij nodig hebt. Tijdens dit gesprek krijg je deskundig advies op jouw hulpvraag. Dit telefonische gesprek duurt 60 minuten en is het inclusief 45 minuten indirecte tijd voor het uitwerken van een mail met persoonlijk advies. De prijs voor dit gesprek is €155-, en wordt niet vergoed door de verzekeraar. Eventuele vervolgbehandelingen worden wel (deels) vergoed.

Voordelen van een maag-darmadviesgesprek

Er zijn veel voordelen van het hebben van een maag-darmadviesgesprek, alvorens je begint met een behandeling, middeltje of dieet. De belangrijkste voordelen lees je hier onder:

  • Dit advies geeft je een goede keuze voor een methode om je maag-darmklachten te verminderen. Het is niet ter vervanging van een vorm van therapie of onderzoek. Wel kan het maag-darmadviesgesprek veel onnodige therapie of onderzoeken schelen als je er tijdens dit gesprek achter komt wat jij wel én niet nodig hebt. Je wordt dan gelijk doorverwezen naar je juiste hulpverlener of therapeut.
  • De adviezen die je krijgt tijdens dit gesprek kunnen je goed op weg helpen om je darmklachten te verminderen.  Het voordeel is dat je niet gelijk met een heel traject hoeft te starten. Je krijgt snel praktische tips en dit gesprek is het enige wat het je kost.
  • Je hoeft zelf niet uit te zoeken of een wat de beste methode is voor jouw maag-darmklachten. De maag-darmadviseur heeft zelf veel ervaring met therapieën, diëten, kruiden, supplementen en middeltjes die wel werken bij bepaalde mensen. Niet alleen als prikkelbare darm coach, maar ook als ervaringsdeskundige. Ze begrijpt hoe het is om last te hebben van je buik, maag of darmen en je kunt schaamteloos je verhaal kwijt.

Wat levert dit maag-darmadviesgesprek je op?

Aan het einde van dit maag-darmadviesgesprek heb jij een goed beeld van:

  • Hoe de situatie er voor staat met je klachten en welke aanvullende onderzoeken je kunnen helpen bij stellen van een juiste diagnose. Het kan namelijk zo zijn dat de diagnose prikkelbare darm syndroom (PDS) verkeerd is gesteld en er iets over het hoofd is gezien. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand al jarenlang een darmparasiet heeft die voor darmklachten zorgt. Door de juiste diagnose te stellen, kan de adviseur je beter helpen met een juiste oplossing voor je klachten.
  • Met een paar simpele adviezen kun jij daarna gericht aan de gang om je maag-darmklachten te verminderen. Met praktische voedingstips, een oefening, kruiden, een middeltje, supplement, dieet, therapie of wat er dan ook nodig is. Je hoeft niet in je eentje jarenlang te zoeken naar wat je nodig hebt, maar wordt gericht geholpen.
  • Indien je al bij een therapeut loopt waar je graag wilt blijven maar ergens mee vast loopt, kan dit adviesgesprek helpen om weer resultaten te zien in het verminderen van je maag-darmklachten. Je hoeft dan niet gelijk een heel nieuw traject te gaan starten bij een andere hulpverlener of therapeut. 
  • De maag-darmadviseur denkt ook met je mee over wat er voor jou haalbaar is. Heb je een lichamelijke beperking, te weinig tijd of speelt budget ook een rol? Dan houdt de maag-darmadviseur hier ook rekening mee.

Voorwaarden

Alvorens je een afspraak maakt willen we je attenderen op het volgende:

  • Dit adviesgesprek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en kost €155-,  Je ontvangt van te voren een betaallink via de e-mail die je moet voldoen voor het maag-darmadviesgesprek. 
  • Dit advies geeft je een goede keuze voor een methode om je maag-darmklachten te verminderen. Het is niet ter vervanging van een vorm van therapie of onderzoek. Wel kan het maag-darmadviesgesprek veel onnodige therapie of onderzoeken schelen als je er tijdens dit gesprek achter komt wat jij wel én niet nodig hebt. In sommige gevallen heb je alleen een paar adviezen nodig en hoef je niet gelijk een heel traject ergens te starten. Dan is dit gesprek het enige wat het je kost.
  • Wil je een telefonisch gesprek inplannen? Dat kan! Zet de afspraak dan ook in je agenda en zorg dat je op het afgesproken tijdstip op een plek zit waar je rustig kunt telefoneren met de PDS-adviseur. Je wordt door ons gebeld.

Plan een maag-darmadviesgesprek in!

Heb je de voorwaarden gelezen en wil je een maag-darmadviesgesprek inplannen? Je kunt een afspraak inplannen via de onderstaande button. Bellen kan natuurlijk ook naar 06 174 031 65.

Het Maag-darm adviesbureau Nederland werkt samen met o.a.: