Voor verwijzers

Samenwerken met het Maag-darm adviesbureau Nederland, zodat uw patiënt met maag-darmklachten goed geholpen kan worden.

Laat uw patiënten adviseren door een maag-darmadviseur

Als verwijzer bent u zeer belangrijk in het begeleiden van uw patiënt. Het kan zijn dat u vastloopt in het vaststellen van een diagnose of dat de patiënt telkens terug blijft komen, omdat er onvoldoende resultaat is. Door de patiënt door te verwijzen voor een maag-darmadviesgesprek kan er veel tijd, geld en energie bespaard worden, doordat er tijdens dit gesprek een weloverwogen keuze wordt voor een eventueel onderzoek of behandeling. In veel gevallen is een eenvoudig advies voldoende.

De maag-darmadviseur is deskundig hierin, omdat zij zelf het prikkelbare darm syndroom heeft en meer dan 1000 mensen geholpen heeft met het verminderen van maag-darmklachten als prikkelbare darm coach en diëtist. Zij weet precies welke aanpak voor de patiënt passend is. Zij is bekend met diverse therapieën, zoals hypnotherapie, bekkenbodemtherapie, haptotherapie, EMDR en coaching. Daarbij kent ze als diëtist alle soorten diëten bij maag-darmklachten, zoals het FODMAP-dieet, gluten- en lactosevrij dieet en het histamine beperkt dieet. Tot slot is zijn bekend met veel soorten natuurlijke middelen, die kunnen helpen bij maag-darmklachten zonder dat ze bijwerkingen geven. 

Maag-darmadviseur Janna Koopman: Deskundig advies bij maag- en darmklachten - diëtist en ervaringsdeskundige

Hoe werkt het?

Ieder mens met een prikkelbare maag of darm is anders. Daarom is er ook een persoonlijke aanpak nodig afgestemd op de behoefte van de patiënt. Onze maag-darmadviseur kent een groot netwerk van maag-darm-lever-artsen, huisartsen, coaches, therapeuten en diëtisten die mensen helpen om hun maag en darmklachten te verminderen. 

Zij heeft doordat ze zelf een prikkelbare darm heeft ook persoonlijke ervaring met verschillende vormen van diëten en therapieën en is bekend met diverse middeltjes, medicijnen en supplementen. Daarnaast is zij ook prikkelbare darm coach en diëtist. Hierdoor kan ze uw patiënt goed adviseren over wat hij nodig heeft. 

Tijdens dit gesprek krijgt de patiënt deskundig advies op zijn hulpvraag. Dit telefonische gesprek duurt 60 minuten en is het inclusief 45 minuten indirecte tijd voor het uitwerken van een mail met persoonlijk advies. De prijs voor dit gesprek is €155-, en wordt niet vergoed door de verzekeraar. Eventuele vervolgbehandelingen worden wel (deels) vergoed.

Plan een maag-darmadviesgesprek in voor uw patiënt!

U kunt als verwijzer uw patiënt vragen om via de onderstaande button een afspraak te maken. Bellen kan ook naar 06 174 031 65.

Het Maag-darm adviesbureau Nederland werkt samen met o.a.: